Intialainen jokikivihoito

Intialainen jokikivihoito

Intialaisesta jokikivihoidosta Oisa teki blogiin jutun, täältä pääset lukemaan Oisa Lifestyle-sivustolla olevan artikkelin kuvien kera. Kiitos Priska Autiolle artikkelista ja kuvista! <3

 

Hemmotteluvinkki: intialainen jokikivihoito

Kevätaurinko pilkistää kaihdinten raosta ja ilmassa on unenomainen tunne. Hoitohuoneessa on hämärää ja taustalla soi rauhallinen musiikki. Kulhollinen kiviä kerää itseensä lämpöä vesihauteessa, kun sinulle ojennetaan mummon kutomat perinteiset villasukat ja pyydetään käymään makuulle hoitopöydälle.

Ympäri kehoasi asetellaan lämpöisiä kiviä, jotka saattavat herkimpiä hieman kutittaa. Hoitaja kertoo, että kaikki tunteet ja tuntemukset ovat hoidon aikana sallittuja: saat puhua tai olla hiljaa, nukahtaa, päästää pierun, itkeä tai nauraa. Tavoitteena on ainoastaan olla täysin läsnä tässä hetkessä ja antaa kehon päästää ulos kaikki, jonka se juuri sillä hetkellä haluaa.

 

Intialainen jokikivihoito on Sari McGlinnin kehittämä hoitomuoto, joka tehdään intialaisilla kryptokvartsikristallikivillä.

 

Tarinan mukaan meteoriitti iskeytyi aikoinaan Intiaan, ja sen paloja irtosi paikalliseen jokeen. Aikojen saatossa kivet hioutuivat monsuunisateiden riepottelemassa joessa puikuloiksi, keräten sisäänsä virtaavan joen energiaa. Intiassa nämä jokikivet, toiselta nimeltään Shiva Lingham, ovat pyhiä, ja niissä on aina kahta ruskean sävyä. Kivien uskotaan sisältävän toisiaan tasapainoittavan määrän feminiinistä ja maskuliinista energiaa. Niiden uskotaan avaavan kehon energiaratoja, maadoittavan ja puhdistavan, tuoden iloa, voimaa ja rentoutta hoidettavan elämään.

Vaikka olisit skeptinen, etkä uskoisi kivien voimaan, toimii hoito mainiosti lihasten rentouttajana ja mielen virkistäjänä. Hoito poistaa kehon jännityksiä kerroksittain, ja sen teho lähtee kolmesta perusasiasta: läsnäolo, kosketus ja lämpö. Kivet lämmitetään ennen hoitoa, ja vaikka hoitoon yleensä kuuluu kivillä sivelyä ja painelua, voi hoidosta nauttia myös vain asettelemalla lämpimät kivet kehon eri puolille. Hoito tehdään omat vaatteet päällä molemmille puolin kehoa, hoitopöydällä makoillen.

 

Zillakorun Kirsi-Teresa Kivelä innostui kouluttautumaan jokikivihoitajaksi, sillä hän on aina tykännyt hemmotella ja hoitaa muita. Hän osallistui McGlinnin järjestämään hyvinvointiohjaajan koulutukseen, jossa tutustui myös kiviin ja niiden mahdollisuuksiin laajemmin. Jokikivet ja niiden avulla hoitamiseen kouluttautuminen olivat selkeä jatkumo hyvinvointiohjaajan koulutukselle. Hoidoissa antoisinta hemmoteltavalle on Kirsi-Teresan mielestä lepo, rentous ja täysi läsnäolo itselle. Hän nauttii, kun saa tarjota asiakkailleen pienen pakomatkan arjesta, poistaen samalla negatiivista energiaa kehosta. Näin kehoon ja mieleen vapautuu tilaa elämänilolle ja positiivisuudelle.

Kivillä on kautta aikojen ollut erilaisia merkityksiä, ja niiden on uskottu pitävän sisällään parantavia vaikutuksia moneen vaivaan. Kivien on uskottu vaikuttavan parantavasti sekä mieleemme että fyysisiin ongelmiin. Kivissä on samoja mineraaleja, kuin ihmiskehossa, minkä vuoksi ne resonoivat kehomme kanssa yhteen.

Kirsi-Teresa valitsi Oisalle kolme kiveä, joista on erityisesti naisille hyötyä elämän aallokoissa.

Ruusukvartsi

Roosaan vivahtava pyyteettömän rakkauden ja rauhan kivi, joka vetää puoleensa kauneutta. Kiven puoleensa vetämä rakkaus voi olla esimerkiksi äidillistä, romanttista tai platonista. Myös itsensä rakastaminen on tärkeä rakkauden muoto. Kivi vahvistaa empatiaa ja herkkyyttä sekä vapauttaa sydämen suruista päästämällä irti. Loistava kivi elämän muutostilanteisiin ja sydänsuruihin.

Puhdas kvartsi

Väritön, läpinäkyvä ja lasikiiltoinen kivi, joka tunnetaan myös nimellä vuorikristalli sekä voimakivi. Kvartsi vahvistaa intuitiota sekä kanavoi monipuolisesti energioita puhdistaen ja vahvistaen. Kivi edistää henkistä kasvua sekä tehostaa muiden kivien vaikutuksia. Kvartsi toimii mainiosti meditointikivenä, sillä se parantaa keskittymistä.

Vihreä fluoriitti

Kauniissa vihreän sävyissä esiintyvä kivi maadoittaa ylimääräistä energiaa sekä auttaa toipumaan emotionaalisista vaurioista. Vihreä fluoriitti on erityisen hyvä sulattamaan ympäristön negatiivisia energioita. Kiven uskotaan auttavan erityisesti ylävatsan vaivojen poistamiseen. Sydämen kivi, joka lisää tunne-elämän ymmärrystä.

 

www.oisa.fi 

 

No Comments

Post A Comment