Kivikorujen käyttö-, huolto- ja säilytysohjeet

Kivikorujen käyttö-, huolto- ja säilytysohjeet

 

Hopean tummuminen aiheutuu hapettumisesta. Se tapahtuu ilmassa olevien rikkiyhdisteiden vuoksi. Myös ihosta erittyvät suolat ja hiki yhdessä lian kanssa edistävät hapettumista eli korujen tummumista. Näin sama koru saattaa pysyä toisella henkilöllä kirkkaana ja tummua toisella. Ihonhoitotuotteet, hajusteet ja hiuslakka edesauttavat hopean ja kivikorujen tummumista. Tämän vuoksi olisi hyvä pukea kivikorut ylle vasta meikkaamisen ja hiustenlaiton jälkeen.

 

Kivikorut eivät pidä kosteudesta. Joten kivikorut eivät ole jumppaa, lenkkiä, uimista, saunomista ja nukkumista varten.

 

Kiven pinnan voi puhdistaa tietokoneen näytönpuhdistus liinalla. Hopea on helppo puhdistaa korujen puhdistukseen tarkoitetuilla puhdistusliinoilla.

 

Säilytä kivikorut omissa pusseissa tai rasioissa. Näin kovimmat korukivet eivät naarmuta ja pilaa pehmeämpiä korukiviä. Hopea on myös melko pehmeä materiaali ja naarmuuntuu ja kolhiintuu helposti. Kiviosat eivät kestä kovia kolhuja, voivat särkyvät pudotessaan kovaa lattiaa vasten.

 

Kivien värit saattavat auringossa haalentua tai muuttua. Kivikorut voivat kuumentua aurinkoa ottaessa polttavan kuumaksi, aurinkovoide saattaa tummentaa korua.

 

Koruvaijeriin valmistettujen korujen vaijeri taittuu helposti, joten älä nuku koru kaulassasi tai säilytä sitä pienellä kerällä.

 

Koruillamme on puolen vuoden takuu oikein käytettyinä ja säilytettyinä.

Zillakoru kaulakoru