Kivikorujen puhdistus

Kivien ja korujen puhdistaminen

 

Mekaaninen puhdistus

 

Hopea kiillotetaan erillisellä hopean puhdistus liinalla. Hopean tummuminen aiheutuu hapettumisesta. Se tapahtuu ilmassa olevien rikkiyhdisteiden vuoksi. Myös ihosta erittyvät suolat ja hiki yhdessä lian kanssa edistävät hapettumista eli korujen tummumista. Näin sama koru saattaa pysyä toisella henkilöllä kirkkaana ja tummua toisella. Ihonhoitotuotteet, hajusteet ja hiuslakka edesauttavat hopean ja kivikorujen tummumista. Tämän vuoksi olisi hyvä pukea kivikorut ylle vasta meikkaamisen ja hiustenlaiton jälkeen.

 

Kivikorut eivät pidä kosteudesta. Joten kivikorut eivät ole jumppaa, lenkkiä, uimista, saunomista ja nukkumista varten.

 

Kiven pinnan voi puhdistaa tietokoneen näytönpuhdistus liinalla. Hopea on helppo puhdistaa korujen puhdistukseen tarkoitetuilla puhdistusliinoilla.

 

Luonnonmukaisia vinkkejä kivien ja korujen puhdistukseen.
Tärkeintä on kuulostella sinun omia tuntemuksiasi ja oman, puhdistettavan kiven/korun mahdollisia viestejä.

 

Merisuola: Merisuola on yksi helpoimmista tavoista puhdistaa kivi tai kivikoru. Merisuola poistaa tehokkaasti negatiivista energiaa ja tasapainottaa. Käyttäessäsi suolaa, laita merisuola lasiseen tai puiseen astiaan. Hautaa kivet ja kiteet siihen kärjet alaspäin. Kivikorut voivat levätä suolan pinnalla tai ripottele hivenen suolaa korun päälle. Anna vaikuttaa yön ylitse. HUOM! ruokasuolaa ei saa käyttää, koska se sisältää alumiinia ja muita haitallisia kemikaaleja.

 

Kuunvalo: Asetttele kivet ja korut ikkunalaudalle tai parvekkeelle nauttimaan täydenkuun puhdistavat vaikutuksesta. Kuunvaloo ripustaa kivikaulanauhoja ja rannekoruja vaikkapa puuhun tai pensaan oksaan, jossa kuunvalo voi puhdistaa ne. Näin puhdistettavat elementit saavat puista ja kasveista lisäpuhtia.

 

Ulkoilu: Pidä kiviä ja kivikoruja 1-2vrk ajan ulkona. Anna tuulen hivellä hempeällä kosketuksella. Kivet pitävät myös kasveista, aseta ne kasvien lähelle, puun juurelle tai kukkapenkkiin. Tämä on hyvä tapa puhdistaa ne sillä kivethän ovat osa luontoa ja värähtelytason korjaaminen niille ‘ominaisessa’ ympäristössä on suositeltavaa. Huomio kivien veden ja valon kestävyys!

 

Yrtit: Kuten merisuolassa, voit puhdistaa kiteitä yrteissä. Sopivia yrttejä ovat kukkien terälehdet, salvia ja mirhami, olen käyttänyt myös mustikan varpuja ja lehtiä. Kuivattu yrttikylpy on hellävarainen ja miellyttävä tapa puhdistaa kivet ja korut.

 

Tuoksu/savu: Polta salviaa, setriä, tai lempi suitsuketta. Ohjaa savu kivien ja korujen ympärille käsillä tai heiluta kiviä ja koruja suitsukkeen savussa.

 

Tuli: Kiven voi viedä nopeasti kynttilänliekin läpi muutaman kerran. Voit pitää kiviä ja koruja kynttilöiden lähellä, näin tuli pääsee puhdistamaan ne. Takkatuli sopii puhdistukseen, mutta riittävän kaukaa. Liian kuuma tuli saattaa muuttaa kivien tai kivikorujen väriä. Kuten Ametisti, Kvartsi saattaa murtua, Lapis Lazuli, Malakiitti, Turmaliini ja Turkoosi

 

Vesi: Kotona voit asettaa kivet astiaan virtaavan vesihanan alle n. 5min ajaksi. Luonnon puro on paras mahdollinen puhdistuspaikka. Voit myös antaa meren ja järven aaltojen viedä kivistäsi negatiiviset energiat pois. Huolehdi vain etteivät kivet pääse karkaamaan. (aseta kivet esim. verkkopussiin). Tämä on nopea ja helppo puhdistustapa. Nämä kivet eivät siedä em. käsittelyä. Malakiittia, Seleniitti, Sodaliittia, Turkoosia ja Lapis Lazulia ei saa liottaa vedessä, sillä ne ovat huokoisia ja imevät veden itseensä. Niille suositellaan puhdistusta merisuolassa tai kuunvalossa.

 

Kivi: Akaatti levyn, ametisti- ja kvarstikiteden päällä voit puhdistaa kiviä ja kivikoruja. Myös akaatti ja ametisti onkalot sopivat kivien ja korujen puhdistamiseen. Muista puhdistaa kivet joilla puhdistat muita kiviä.

 

Auringonvalo: Kiviä ja kivikoruja puhdistaa/ladata auringonvalossa, näin ne saavat tulienergiaa. Aseta ne esim. ikkunalaudalle auringonpaisteeseen hetkiseksi. Nämä kivet saattavat vaurioitua suorassa auringonpaisteessa ja kuumuudessa: Akvamariini, Ametisti, Apatiitti, Aventuriini, Berylli, Fluoriitti, Kunziitti, Malakiitti, Ruusukvartsi, Turkoosi, Turmaliini, Savukvartsi, Safiiri ja Sitriini.

 

Ääni: Tiibetiläinen soiva kulho, ääniraudat, lintujen ja ihmiten laulu, ukkosen jylinä tai sinua mielyttävä musiikki toimivat myös puhdistavana tekijänä kiville ja koruille.

 

Visualisointi: voit luoda mielessäsi, ajatuksen voimalla, juuri sinulle sopivan kivien ja korujen puhdsitus tavan.

Rannekoru