Kivet

Kivien ominaisuuksia

 

Akaatti: Hellä ja huolehtivainen ja rauhoittava. Elinvoima lisäävää, rohkaiseva sekä lisää itsetuntoa.

 

Akvamariini: Rauhoittava ja stressiä vähentävä akvamariini karkottaa pelkoja. Antaa voimaa kantajalleen. Uskotaan että aikojen alussa akvamariinit olivat merenneitojen aarteita.

 

Ametisti: on toimiva kivi luovalle ajattelulle ja oikeudenmukaisuudelle. Rauhoittava ja keskittymiskykyä voimistava. Edistää henkistä tietoisuutta, intuitiota ja luonnollista selvänäköisyyttä. Tuo toivottuja muutoksia elämään.

 

Apatiittii: sallivuus, lennokkuus, voimistaa monipuolisuutta ja joustavuutta

 

Apofylliitti: korkea värähteinen kivi meditaatioon ja luoviin visioihin. Vahvistaa intuitiota, poistaa negatiivisuutta ja tuo tilalle valoa. Auttaa näkemään ja ymmärtämään omaa käyttäytymistä ja asenteita.

 

Aurinkokivi: kasvattaa valon voimaa, iloa ja luovuutta., kivi on myös voimakas energian johdattaja ja se vahvistaa visualisointikykyä.  Valaisee meilen ja keventää raskaita mielialoja.  Auttaa kantajaansa näkemään itsensä voimakkaana.

 

Aventuriini: edistää rauhallisuutta ja kärsivällisyyttä. Se antaa käyttäjän sisäisen tasapainon ja stimuloi haaveilemista.

 

Enkelikivi: Angeliitti = Anhydriitti,  Rakkaalla lapsella monta nimeä. Nimensä mukaisesti enkelienergioita edustava kivi. Voimistaa sisäistä voimaa, lempeyttä ja rakkautta. Rohkaisee ja auttaa avoimuuteen, puhumaan rehellisesti.

 

Fluoriitti, auttaa keskittymään ja muistin virkistämiseen. Sisäisen viisauden kivi, ideointiin ja niiden toteuttamiseen.

 

Granaatti: kasvattaa voimakasta tahtoa ja tuo itseluottamusta, voimakivi naisellisuudelle. Vahvistaa kantajan kestävyyttä, suorituskykyä, mutta liitetään myös turvallisuuden tunteeseen ja suojelemisen tarpeeseen. Granaatti tunnetaan ystävyyden ja rakkauden kivenä.

 

Helmi: sisältää meren viisautta, lohduttaa. Hyvä apu elämän muutoksiin sopeutumisessa. Puhtauden, viattomuuden energia, herkistää.

 

Hematiitti: vakauttaa ja suojaa, maadoittaa, auttaa olemaan läsnä tässä hetkessä. Rauhoittaa, tasapainottaa ja valaa itseluottamusta.

 

Herkimer: avaa käyttäjää avoimemmaksi uusille vaikutelmille ja ympäröivälle maailmalle.Vahvistaa kehon luonnollista voimistumista.

 

Hypersten / Mahtikivi / Voimakivi: Hyvä kivi heille jotka etsivät vastauksia elämänsä kysymyksille. Auttaa järjestelemään ajatuskuvioita sekä tasapainottamaan energialinjoja kehossa fyysisellä tasolla. Lisää itseluottamusta, arvokkuutta ja itsensäilmaisua.


Idokraasi eli vesuvianiitti, rakkaalla lapsella monta nimeä. Poistaa pelkoja ja melankoliaa tuoden iloa ja virkistystä tilalle. Sydänchakran kivi tasapainottaa, rentouttaa ja harmonisoi.

 

Ioliitti: opettaa ilmaisemaan omat ajatukset, tarpeet selkeästi, kohottaa ja kirkastaa kantajan voimaa

 

Jaspis: lisää levollisuutta ja varmuutta, vakauttaa ja tasapainottaa

 

Kalahari jaspis: auttaa tuomaan pintaan piilotettuja ajatuksia, surua, pelkoja ja toiveita. Kannustaa yrittämään uudelleen epäonnistumisista huolimatta. Luo yhteyden luontoon ja luonnonhenkiin. Harmonisoi energioita ja lisää visualisointi kykyä. Kalahari jaspiksen toinen nimi on maisema jaspis.

 

Kalsedoni: Kalsedonin energia on lempeää ja tyynnyttävää. Auttaa puhumaan rehellisesti ja viisaasti. Sopiva kivi lapsille ja odottaville äideille.

 

Kalsiitti: hauskuus, huumori, ilo, onnellisuus ja voima, luova ilmaisu, muistuttaa omista kyvyistä

 

Karneoli: antaa rohkeutta, tuo itsevarmuutta ja ulospäin suuntautuneisuutta. Kivi on inspiroiva ja lisää päättäväisyyttä.

 

Koralli: on hoivaava ja suojeleva kivi, sopusointu ja hyväntahtoisuus teemana. Se tasapainottaa tunteitamme, tuoden vahvuutta ja sisäistä rauhaa.

 

Krysokolla: symboloi psykologista ja henkistä sovintoa. Edistää rauhallisuutta, hyvyyttä, suvaitsevaisuutta ja vahvistaa intuitiota

 

Krysopraasi: toivoa ja tasapainoa lisäävä, antaa uteliaisuutta uusiin tilanteisiin, virkistävä ja keväisen raikas, yhteys luonnonhenkiin ja deevoihin.

 

Kuukivi: kivi tarjoaa naisellisia ominaisuuksia ja stimuloi rakkautta ja herkkyyttä. Se heikentää ahdistusta ja huolestuneisuutta tulevaisuudesta. Se kannustaa elämään nuorekkaalla asenteella. Lisäksi se tuo sisäistä harmoniaa käyttäjälleen.

 

Kvartsi: harmonisoi, inspiroi, tuo valoa, auttaa tietoisuuden kohoamista, Tasapaino, niin maassa kuin taivaassa, kuvastaa ilmaa ja selkeyttä, vahvistavan intuitiota, tuoden selkeyttä elämäämme, vahvistaa sisäistä voimaamme sekä omaa tahtoamme. Ohjaa ja vahvistaa energiaa, se on erittäin hyödyllinen manifestointiin, parantamiseen, meditaatioon, suojeluun ja kanavointiin. Parantaa henkistä kasvua, hengellisyyden ja viisautta.

 

Kyaniitti: lisää rauhallisuutta ja mielen selkeyttä, tekee tietoiseksi oman kehon pyhyydestä ja auttaa tekemään myönteisiä muutoksia oman elämäntavan suhteen. Hyvä meditaation kuin myös energisointiin. Rohkaisee puhumaan totuudellisesti, poistaa pelkoja ja tukoksia. Tämä kivi myös herätetään myötätunto ja helpottaa henkistä kypsymistä. uskotaan tuovan rauhallisuutta ja mielen selkeyttä, auttaa keskittymään meditaatiossa ja muistamaan unia.

 

Labradoriitti: rauhoittava ja harmonisoiva. Kiven värikkäät säihkeet symbolisoivat fantasiaa ja luovuutta.

 

Laavakivi: opettaa tyyneyttä muutoksien keskellä, perimmäisen asioiden pysyvyyttä ja omien kätkettyjen syvyyksien tutkimista. Laavakivi pallot tulevat Sisiliasta, Etnalta.

 

Lapis Lazuli: opastus sisäiseen maailmaan ja sisäisen minuuttasi. Vahvistaa luontaisia taitoja ja lahjoja. Tukee ilmaisua ja antaa viisautta. kehittää mielen voimaa ja auttaa vetämään ajatuksia sisäänpäin, sekä antaa pelottomuutta ja rohkeutta tehdä unelmista totta.

 

Mangaano kalsiitti: lisää lempeyttä, iloa, suvaitsevaisuutta ja rakkautta. Auttaa yhteistyössä enkeleiden ja ihmisten kanssa.

 

Magnesiitti: turvallisuus, selkeys, harmonia. Liitetään positiiviseen asenteeseen ja huumoriin. Malakiitti: edistää kasvua ja vahvistaa omaa vahvuutta. Edistää henkistä ymmärrystä ja keskittymistä stimuloiva.

 

Marmori: käytetään tuomaan sekä selkeyttä että joustavuutta meditaatioon. Marmori antaa voimia hillitsemään itseään ja hallitsemaan ajatuksiaan. Se vahvistaa tyyneyttä ja tasapainoa.

Meripihka: hyvän onnen kivi, vahvistaa itsensä paranemisen voimaa ja edistää päättäväisyyttä.

 

Onyksi auttaa pitämään omat ohjat. Tehokas kivi menneiden elämien vammojen ja traumojen parantamiseen, ankkuroi vakaat elämäntavat ja lisää omaa voimaa. Tulevaisuuden tarkasteluun, helpottamaan kohtalosi hallintaa.

 

Peridootti: avaa uusia ovia ja poistaa stressiä, pelkoja ja syyllisyyttä sekä aktivoi persoonallista kasvua. Vapauttaa vanhoista taakoista ja kielteisistä ajatuskuvioista. Motivoi uuteen kasvuun sekä tarpeellisiin muutoksiin.

 

Pyriitti: on vaurauden ja energisyyden symboli, vitaalisuuden, voimakkaan tahdon ja toiminnan kivi. Tasapainottaa ja selkeyttää mieltä. Auttaa manifestoimaan uusia ideoita ja runsautta elämäämme.

 

Rodoniitti: auttaa pitämään selkeän ja rauhallisen mielen jännittävissä tilanteissa. Edistää selviämistä erotilanteissa, muutossa, uudessa työssä tai pitkällä matkalla.

 

Rubiini: auttaa toimimaan rakkaudellisesti, vahvistaa toivoa, uskoa ja luottamusta omiin kykyihin. rohkaisee herkkyyteen parisuhteessa. Symbolisoi rakkautta ja intohimoa. Kivi yhdistetään elinvoimaisuuteen ja voimakkaisiin tunteisiin.

 

Ruusukvartsi: rauhoittava, palauttava, lempeys, anteeksi antaminen. Auttaa purkamaan tunneperäistä stressiä ja jännittyneisyyttä ja opettaa, että todellinen itseluottamus syntyy vain itsensä hyväksymisestä. Lisää elämäniloa, kauneuden tajua ja taiteiden ymmärtämistä.

 

Safiiri: edustaa taivasta sekä uskollisuutta, vapautta ja toivoa.

 

Sateenkaarikuukiveä: pidetään kuunkierron kivenä ja sen uskotaan voimistuvan täyden kuun aikaan. Hentoa ja hienovaraista energiaa, oman sisimmän kuunteluun. Kuukiveä pidetään naisellisuuden ja naiseuden voimakivenä. Lisää käyttäjän intuitiota ja valppautta.

 

Savukvartsi: maadoittavana ja tasapainottavana kivenä, tuo iloa ja positiivisuutta elämäämme. Sen rauhoittavan energian sanotaan poistavan alakuloisuutta, tunneperäisiä tukoksia ja negatiivisia tunteita. Savukvartsi lisää luovuutta ja auttaa keskittymisessä.

 

Scolesiitti: Lempeä ja rauhallinen energia ovat kauaskantoisia, auttaa oppimaan lempeyttä, sisäistä rauhaa, elämään sydämestä käsin ja päästämään peloistaan. Auttaa ymmärtämään ongelman tai haasteen, jotta se voidaan työstää ja voittaa onnistuneesti. Tämä energia voi auttaa hallitsemaan elämää niin, että se mitä haluat, myös ilmentyy.

 

Serpentiini: on lempeä kivi, kevään vihreä, tuo uusia ideoita ja visioita, lisää elämän iloa ja auttaa ymmärtämään elämän henkisyyttä.

 

Sitriini: edustaa iloa ja mielen virkeyttä sekä kohottaa itsetuntoa. Kiven avulla voi houkutella puoleensa vaurautta, menestystä ja hyvää itselleen.

 

Sodaliitti: ohjaa olemaan rehellinen itselle ja seisomaan oman totuuden takana. Antaa tilaa uusille ajatuksille, ehkäisee mielen sekaannusta. Yhdistää logiikan ja intuition.

 

Spektroliitti: tuo muutosta, spontaaniutta ja seikkailuja. Herättää luovuuden ja vaikuttaa kolmanteen silmää. Järjen ja intuition yhteyskivi.

 

Spinelli: pidetään luovuuden, elämänvoiman, henkisen kehityksen ja henkilökohtaisen voiman lisäämisen kivenä.

 

Sugiliitti: yhteys alitajuiseen puoleen ja intuitioon. Loistava kivi meditaatioon. Rauhoittava, saattaa lievittää kipuja.

 

Tiikerinsilmä: auttaa omien voimavarojen oikeaan käyttöön sekä oman tilan ottamiseen. Riisuu illuusioista omaan itseen liittyen. Tasapainottaa, maadoittaa sekä lisää rohkeutta ja itseluottamusta.

 

Topaasi: edistää taiteellista inspiraatiota. Lisää iloa ja huumorintajua, sekä lisää ymmärrystä ja sallivan olemisen ilman suorittamista. Auttaa valaisemaan omaa polkua päämääriä kirkastaen ja sisäisiä voimavaroja huomioiden.

 

Tsaroiitti: auttaa elämän monimuotoisuuden ymmärtämiseen ilon ja rakkauden kautta. Monitasoista energiaa keholle ja mielelle, intuition voimistamiseen.

 

Turkoosi: Intiaanien kivi, symboloi suojelua, siunausta ja kumppanuutta. Hyvä kivi, kommunikointiin, kurkun ja keuhkojen alueelle.

 

Turmaliini: symbolisoi runsautta, ystävyyttä ja rakkautta. Keltainen – viisaus ja ymmärrys. Pinkki – naisellisuus, levollisuus. Vihreä – menestys. Vesimeloni – lievittää kipua, vahvistaa kehoa

 

Vesuvianiitti eli idokraasi, rakkaalla lapsella monta nimeä. Poistaa pelkoja ja melankoliaa tuoden iloa ja virkistystä tilalle. Sydänchakran kivi tasapainottaa, rentouttaa ja harmonisoi.

Kivet